Fotterapi

Fotpleie/pedikyr eller Fotterapi? Fotterapi og fotpleie/pedikyr er to ulike behandlingstilbud. Dessverre opplever vi at mange blander sammen begrepene,noe som kan skape forvirring. Mens fotterapi er en helsefaglig behandling utført av autorisert helsepersonell, er fotpleie/pedikyr en kosmetisk behandling for velværens del alene.

Fotterapi er ikke det samme som fotpleie. Selv om fotterapi også kan gi velvære, er fokuset på å forebygge og behandle lidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler.

Dersom du har fotplager, som f.eks inngrodde negler, torner eller smerter i føttene, bør du oppsøke en fotterapeut for hjelp og veiledning.

Fotpleie/pedikyr er et behandlingstilbud som kun egner seg til friske føtter. En rekke utbrette sykdommer påvirker fothelsen. Om du har diabetes, revmatisk sykdom, psoriasis eller hjerte- og karsykdom bør føttene dine undersøkes jevnlig av en fotterapeut. Vi har to fotterapeuter tilknyttet vår salong, Lisbet og Ida. Hudterapeut Tove og Gitte utfører pedikyr.